KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY 33CM STOJAK + RADEŁKO
towar niedostępny
Opis
KAMIEŃ DO PIZZY STOJAK + RADEŁKO
Zestaw do pizzy
Idealna propozycja dla osób, które chcą rozkoszować się pizzą zrobioną w domowym piekarniku. W skład zestawu wchodzi szamotowy kamień do pieczenia pizzy, stalowy stelaż z uchwytami do przenoszenia oraz radełko do krojenia.
- Kamień równomiernie rozprowadza ciepło oraz wchłania wilgoć, ciasto jest bardziej chrupiące od spodu i dobrze upieczone z góry
- Chromowany stelaż z uchwytami umożliwia przenoszenie bez ryzyka poparzenia
- Radełko z poręcznym, drewnianym uchwytem ułatwia pokrojenie świeżo upieczonej pizzy
Specyfikacja:
- Średnica kamienia: 33 cm
- Grubość kamienia: 1 cm
- Szerokość stelaża: 34 cm
- Długość radełka: 18 cm
- Średnica ostrza: 6,5 cm
Instrukcja użycia kamienia:
- Włóż kamień do piekarnika na minimum 30 minut.
- Ustaw wysoką temperaturę, by kamień bardzo mocno się nagrzał. Kamień powinien znajdować się na niskim, ale nie najniższym poziomie w piekarniku.
- Pamiętaj, aby zawsze wkładać kamień do zimnego piekarnika.
- Nie kładź mrożonej pizzy na rozgrzany kamień. Kamień może popękać od różnicy temperatury.
- Do wsuwania pizzy na kamień najlepsza jest łopatka do pizzy posypana mąką.
- Nie wolno wyciągać kamienia z piekarnika póki nie ostygnie, kamień jest bardzo gorący.