KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY + ŁOPATKA DO SERWOWANIA
towar niedostępny
Opis
KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY Z ŁOPATKĄ
Zestaw do pieczenia pizzy
Idealna propozycja dla osób, które chcą się rozkoszować pizzą zrobioną w domowym piekarniku. W skład zestawu wchodzi szamotowy kamień do pieczenia pizzy oraz deska do serwowania pizzy, jak również wkładania przygotowanej pizzy na kamień.
- Kamień równomiernie rozprowadza ciepło oraz wchłania wilgoć, ciasto jest bardziej chrupiące od spodu i dobrze upieczone z góry
- Drewniana łopatka umożliwia bezpieczne wkładanie i wyjmowanie pizzy z piekarnika
Specyfikacja:
- Średnica kamienia: 33 cm
- Grubość kamienia: 1 cm
- Długość łopatki: 48 cm
- Szerokość łopatki: 28 cm
Instrukcja użycia kamienia:
- Włóż kamień do piekarnika na minimum 30 minut.
- Ustaw wysoką temperaturę, by kamień bardzo mocno się nagrzał. Kamień powinien znajdować się na niskim, ale nie najniższym poziomie w piekarniku.
- Pamiętaj, aby zawsze wkładać kamień do zimnego piekarnika.
- Nie kładź mrożonej pizzy na rozgrzany kamień. Kamień może popękać od różnicy temperatury.
- Do wsuwania pizzy na kamień najlepsza jest łopatka do pizzy posypana mąką.
- Nie wolno wyciągać kamienia z piekarnika póki nie ostygnie, kamień jest bardzo gorący.