PATELNIA ALUMINIOWA CYGAŃSKA MAŁA 16CM
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
PATELNIA ALUMINIOWA "CYGAŃSKA" 16CM
Tradycyjna patelnia aluminiowa z rączką z tworzywa sztucznego. Po zahartowaniu produkty nie przywierają do patelni, a smażenie jest wygodne i bezproblemowe.
- Zabezpieczona olejem konserwującym
- Przed pierwszym użyciem patelnię należy zahartować
- Po użyciu patelnię wysuszyć i natłuścić olejem jadalnym
- Do zastosowania na kuchenkach gazowych, ceramicznych, elektrycznych
- Nie należy myć w zmywarce
Wymiary:
- Średnica górna: 16,5 cm
- Średnica dolna: 12,5 cm
- Długość rączki: 16,5 cm
INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA PATELNI CYGAŃSKIEJ
- Przed pierwszym użyciem patelnię należy oczyścić z ochronnej warstwy tłuszczowej nałożonej przez producenta – umyć ciepłą wodą i detergentem w płynie, wytrzeć do sucha. Następnie należy patelnię dokładnie natłuścić olejem roślinnym.
- Aby zachować patelnię w dobrym stanie należy ten zabieg powtórzyć po każdym użytkowaniu - umyć, wytrzeć do sucha oraz natłuścić.
KONSERWACJA PATELNI CYGAŃSKIEJ
- Nie przechowywać żywności na patelni (ani surowej ani gotowej)
- Przechowywanie żywności może powodować pojawienie się rdzy
- Nie zaleca się mycia w zmywarce
- Patelnię należy przechowywać w suchym
- Nieprawidłowe użytkowanie i przechowywanie patelni może powodować występowanie rdzy na powierzchni naczynia - rdze można usunąć za pomocą metalowej szczotki podczas mycia ciepłą wodą, po usunięciu rdzy naczynie należy wysuszyć i nasmarować cienką warstwą oleju