RURKI DO KREMU 80MM 30SZT/KPL FR8 KU-0275

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 19,90 zł

Cena regularna:

19.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: KUCHPOL
Kod produktu: KU-0275

Opis

FOREMKI DO RUREK DO KREMU - ZESTAW 30 SZT

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dlaczego warto kupić foremki do rurek z kremem:

  • Zestaw zawiera 30 foremek do przygotowania rurek
  • Foremki wykonane z wytrzymałej stali nierdzewnej
  • Akcesoria proste w użyciu
  • Bezpieczne w kontakcie z żywnością
  • Łatwe do utrzymania w czystości
  • Idealne do przygotowania domowych rurek z dowolnym nadzieniem
  • Pomogą przygotować przekąski na różne przyjęcia i imprezy
  • Możliwość pieczenia wielu rurek za jednym razem

Wysokiej jakości foremki wielokrotnego użytku do rurek z kremem.

Wykonane ze stali nierdzewnej, odpowiednie do kontaktu z żywnością.

Doskonale sprawdzą się w przygotowaniu własnych, domowych wypieków.

Produkt polskiej produkcji!

⭐ Ilość sztuk w opakowaniu : 30

➡️ Długość: 8 cm

➡️ Średnica: 1,3 cm

➡️ Zestaw 30 foremek

✅ W komplecie znajduje się aż 30 stalowych foremek. To idealny zestaw do przygotowania sporej liczby pysznych rurek.

✅ Pozwala na jednorazowy wypiek przysmaków dla siebie i najbliższych. W przypadku szykowania słodkich przekąsek dla większej liczby gości, wystarczy wypiekać rurki partiami. 

✅ Czas pieczenia chrupiącego ciasta to zaledwie 12-15 minut. W ciągu niecałej godziny będzie można przyrządzić sporą porcję smakowitości!

Polski producent KUCHPOL

Firma z wieloletnim doświadczeniem specjalizuje się wyrobem akcesoriów do pieczenia. Do tworzenia foremek stosuje najnowsze technologie i sprawdzone materiały wysokiej klasy.

Jak używać foremek do rurek?

Foremki do rurek z kremem są niezwykle łatwe w użyciu, a sam przysmak prosty i szybki w przygotowaniu. Od czego zacząć? Od przygotowania ciasta. Możesz użyć gotowego ciasta francuskiego lub przygotować ciasto własnej roboty. Wycięte paski ciasta wystarczy owinąć wokół foremek, upiec w piekarniku, a następnie nadziać kremem.

  1. By wypiec ok. 15 rurek z kremem przygotuj: 200 g mąki, 100 g zimnego masła, 100 g kwaśnej śmietany 12% lub 18% i szczyptę soli.
  2. Wymieszaj składniki i zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do zamrażalnika na godzinę.
  3. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2 mm. Potnij na długie paski o szerokości 2 cm.
  4. Foremki do rurek posmaruj olejem i nawiń na nie paski ciasta, zaczynając nawijać od części węższej ku szerszej.
  5. Posmaruj rurki roztrzepanym jajkiem i obtocz w cukrze.
  6. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nagrzej piekarnik do 200ºC i piecz około 15 minut, do lekkiego zrumienienia ciasta.
  7. Wyjmij blachę z piekarnika, z jeszcze ciepłego ciasta wyjmij foremki. Ostudź na kratce.
  8. Ostudzone rurki nadziej przy pomocy worka cukierniczego wybranym nadzieniem – kremem budyniowym, orzechowych, waniliowym, kakaowym lub bitą śmietaną.
  9. Po wtłoczeniu kremu przechowuj rurki w lodówce.

Jak nadziewać rurki?

Po wypieczeniu rurek o stożkowym kształcie, czas nadziać ciasto wybranym nadzieniem. Możesz przygotować prosty krem śmietanowy – wystarczy ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i odrobiną naturalnej wanilii. Popularne są także kremy orzechowy, czekoladowy, toffi czy z serka mascarpone. Nadzieniem mogą być nawet lody!

Najczęściej wybieranym nadzieniem jest krem budyniowy – saszetkę budyniu waniliowego (bez cukru) wymieszaj ze 100 ml mleka i 2 żółtkami jajka. W garnku zagotuj 350 ml mleka z 1 opakowaniem cukru waniliowego i 4 łyżkami cukru. Wlej rozmącony budyń i mieszaj do uzyskania gęstej masy. Ostudź.

Przygotowany krem przełóż do worka cukierniczego lub szprycy cukierniczej z końcówką do nadziewania. Wypełnij rurki kremem, aż po sam brzeg. Gotowe!

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl