RURKI DO KREMU 80MM 30SZT/KPL FR8 KU-0275
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
FOREMKI DO RUREK DO KREMU - ZESTAW 30 SZT
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ Dlaczego warto kupić foremki do rurek z kremem:
- Zestaw zawiera 30 foremek do przygotowania rurek
- Foremki wykonane z wytrzymałej stali nierdzewnej
- Akcesoria proste w użyciu
- Bezpieczne w kontakcie z żywnością
- Łatwe do utrzymania w czystości
- Idealne do przygotowania domowych rurek z dowolnym nadzieniem
- Pomogą przygotować przekąski na różne przyjęcia i imprezy
- Możliwość pieczenia wielu rurek za jednym razem
Wysokiej jakości foremki wielokrotnego użytku do rurek z kremem.
✅ Wykonane ze stali nierdzewnej, odpowiednie do kontaktu z żywnością.
Doskonale sprawdzą się w przygotowaniu własnych, domowych wypieków.
⭐ Produkt polskiej produkcji!
⭐ Ilość sztuk w opakowaniu : 30
➡️ Długość: 8 cm
➡️ Średnica: 1,3 cm
➡️ Zestaw 30 foremek
✅ W komplecie znajduje się aż 30 stalowych foremek. To idealny zestaw do przygotowania sporej liczby pysznych rurek.
✅ Pozwala na jednorazowy wypiek przysmaków dla siebie i najbliższych. W przypadku szykowania słodkich przekąsek dla większej liczby gości, wystarczy wypiekać rurki partiami.
✅ Czas pieczenia chrupiącego ciasta to zaledwie 12-15 minut. W ciągu niecałej godziny będzie można przyrządzić sporą porcję smakowitości!
Polski producent KUCHPOL
Firma z wieloletnim doświadczeniem specjalizuje się wyrobem akcesoriów do pieczenia. Do tworzenia foremek stosuje najnowsze technologie i sprawdzone materiały wysokiej klasy.
Jak używać foremek do rurek?
Foremki do rurek z kremem są niezwykle łatwe w użyciu, a sam przysmak prosty i szybki w przygotowaniu. Od czego zacząć? Od przygotowania ciasta. Możesz użyć gotowego ciasta francuskiego lub przygotować ciasto własnej roboty. Wycięte paski ciasta wystarczy owinąć wokół foremek, upiec w piekarniku, a następnie nadziać kremem.
- By wypiec ok. 15 rurek z kremem przygotuj: 200 g mąki, 100 g zimnego masła, 100 g kwaśnej śmietany 12% lub 18% i szczyptę soli.
- Wymieszaj składniki i zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i włóż do zamrażalnika na godzinę.
- Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2 mm. Potnij na długie paski o szerokości 2 cm.
- Foremki do rurek posmaruj olejem i nawiń na nie paski ciasta, zaczynając nawijać od części węższej ku szerszej.
- Posmaruj rurki roztrzepanym jajkiem i obtocz w cukrze.
- Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nagrzej piekarnik do 200ºC i piecz około 15 minut, do lekkiego zrumienienia ciasta.
- Wyjmij blachę z piekarnika, z jeszcze ciepłego ciasta wyjmij foremki. Ostudź na kratce.
- Ostudzone rurki nadziej przy pomocy worka cukierniczego wybranym nadzieniem – kremem budyniowym, orzechowych, waniliowym, kakaowym lub bitą śmietaną.
- Po wtłoczeniu kremu przechowuj rurki w lodówce.
Jak nadziewać rurki?
Po wypieczeniu rurek o stożkowym kształcie, czas nadziać ciasto wybranym nadzieniem. Możesz przygotować prosty krem śmietanowy – wystarczy ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i odrobiną naturalnej wanilii. Popularne są także kremy orzechowy, czekoladowy, toffi czy z serka mascarpone. Nadzieniem mogą być nawet lody!
Najczęściej wybieranym nadzieniem jest krem budyniowy – saszetkę budyniu waniliowego (bez cukru) wymieszaj ze 100 ml mleka i 2 żółtkami jajka. W garnku zagotuj 350 ml mleka z 1 opakowaniem cukru waniliowego i 4 łyżkami cukru. Wlej rozmącony budyń i mieszaj do uzyskania gęstej masy. Ostudź.
Przygotowany krem przełóż do worka cukierniczego lub szprycy cukierniczej z końcówką do nadziewania. Wypełnij rurki kremem, aż po sam brzeg. Gotowe!